Will Smith neemt film op in Colombia

Will Smith is op dit moment druk bezig met het opnemen van zijn nieuwste film Gemini Man. Eind februari deelde Hoofdrolspeler Will Smith de eerste foto’s van de set via zijn Instagram-account. Binnenkort kunnen we meer foto’s van de set verwachten, maar dan vanuit Colombia.

De film, die geregisseerd wordt door Ang Lee, wordt voor een deel opgenomen in de koloniale stad Cartagena. De Colombiaanse havenstad werd zelf door Ang Lee uitgekozen als filmlocatie. De regisseur van Life Of Pi, Brokeback Mountain, Crouching Tiger en Hidden Dragon zei verliefd te zijn geworden op de magische kant van de stad. “We willen graag helpen om de wereld de schoonheid van Cartagena te laten zien in alles wat we filmen,” zei hij.

De opnames in Cartagena beginnen op 18 april en eindigen op 6 mei waarbij ook de Colombiaanse onderneming Dynamo Producciones een deel van de productie op zich zal nemen.

Voor de wereldster is Colombia geen onbekend terrein. Will Smith had al eerder voet op Colombiaans bodem gezet, toen zijn vriend, zanger Marc Anthony, hem uitnodigde voor een concert in 2014.

De romantische havenstad is al vaker het decor geweest van verschillende films zoals La Queimada, van de Italiaanse filmmaker Gillo Pontecorvo, en El amor en los tiempos del cólera van de Engelse regisseur Mike Newell, geïnspireerd door het gelijknamige werk van Nobelprijswinnaar voor de literatuur, Gabriel García Márquez.

Gemini Man gaat over een NSA-agent op leeftijd die met pensioen wil gaan, maar plots wordt opgejaagd door iemand die hem wil ombrengen. Degene die hem opjaagt is een jongere, gekloonde versie van hemzelf.

Naast Smith is er een hoofdrol voor Clive Owen (Children Of Men, Closer), die de schurk speelt in de film. De vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, Fargo).