WK-kwalificatie: Colombia speelt gelijk tegen Uruguay

Colombia heeft in Montevideo doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Uruguay. De eerste helft ging naar de thuisploeg en in de tweede helft had de Colombiaanse selectie een paar kansen om te scoren. Door dit resultaat blijven de “Cafeteros” op de vijfde plaats in het klassement staan.

De eerste 30 minuten waren erg moeilijk voor Colombia en de thuisploeg kwam met grote intensiteit naar voren. In de 9e minuut kwam de grote redding van de wedstrijd met een kopbal uit een hoekschop die Ospina redde vanaf de rand van het strafschopgebied. Amper 3 minuten later ging een voorzet langs de hele verdediging, Luis Suarez stond vrij voor het doel en hij schoot slecht in.

Los Cafeteros kon in het Gran Parque Central Stadion niet uit de Uruguayaanse aanval komen. In de 21e minuut dook Ospina opnieuw op bij een moeilijke vrije trap van Valverde, de bal stak voor en met moeite ruimde de doelman de bal op. Enkele seconden later werd een doelpunt van Suárez afgekeurd wegens buitenspel.

Suárez en Mina hadden een persoonlijk duel. De aanvaller van Atletico Madrid kwam niet in actie in de tweede helft en werd vervangen door Edinson Cavani. Bondscoach Reinaldo Ruedaging deed een driedubbele wissel in de 58e minuut. Matheus Uribe, Rafael Santos Borré en Falcao García gingen eraf, terwijl Jefferson Lerma, Roger Martínez en Duván Zapata erin kwamen.

De wissels wierpen hun vruchten af voor de Colombiaanse coach en Colombia begon balbezit te nemen. De grootste kans kwam in de 70e minuut toen Luis Díaz zich vrij speelde voor Zapata en de aanvaller recht op doelman Muslera schoot. Muslera zelf redde later een kopbal van Lerma en in de 92e minuut een schot van Juan Fernando Quintero.

Bron :
Foto:colombia.as.com