Chris Froome start mogelijk volgend jaar in Colombia

Chris Froome zegt dat hij volgend jaar in het nieuwe wielerseizoen mogelijk start in Colombia en dat zijn belangrijkste doelwit voor het jaar een vijfde Tour de France overwinning wordt.

De Britse wielrenner geniet nu in Colombia van een rustperiode na een lang wielerjaar. De viervoudige Tourwinnaar vertoeft momenteel in Colombia, waar hij met zijn vriend Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) deelnam aan de Giro de Rigo, een wielerevenement dat door de Colombiaan werd georganiseerd.

In Colombia vertelde Froome aan de Colombiaanse krant “El Colombiano” dat hij mogelijk in seizoen 2019 zal starten in Colombia. De Engelsman doelt op het wielerevenement Tour Colombia 2019, voorheen Colombia Oro y Paz, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd en volgend jaar gehouden wordt van 11 tot en met 17 februari.

Zijn reis naar Colombia maakt duidelijk indruk op hem. “Ik ben gefascineerd door alle mooie landschappen die ik hier ontdek,” zei hij. “Al vele jaren wilde ik hierheen komen om te leren hoe renners, die een moeilijke route naar de grote Europese wedstrijden hebben afgelegd, zo goed zijn en wat voor voeding zij tot zich nemen”.

Froome beschreef zijn bezoek als “een onvergetelijke ervaring” en onthulde dat hij misschien eerder vroeger dan later terugkeert naar het land, wellicht volgend jaar februari.

Chris Froome en Rigoberto Uran genieten van hun vakantieperiode in Colombia.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The piranhas got me ??? @rigobertouran #Colombia ??

Een bericht gedeeld door Chris Froome (@chrisfroome) op