Colombiaanse fans zijn er klaar voor

Vanmiddag om 14.00 is het zo ver. Het Colombiaanse elftal zal zijn eerste wedstrijd spelen op het WK in Rusland en gaat het opnemen tegen Japan.

De Colombiaanse ploeg speelt vandaag in poule H zijn eerste wedstrijd tegen Japan. Na een trainingskamp in Italië en een laatste oefenduel tegen Egypte moeten zij zich vanmiddag om 14 uur bewijzen in de Mordovia Arena in de stad Saransk .

Of de Colombiaanse ploeg er helemaal klaar voor is blijft nog een vraag. De sterspeler van Bayern München, James Rodríguez, is nog niet zeker van een plaats op het veld. Volgens bondscoach José Pekerman moet de 26-jarige middenvelder eerst nog een laatste fitheidstest ondergaan. ,,We moeten afwachten hoe dat uitpakt”, liet hij in Saransk weten. ,,In dit soort gevallen nemen we altijd pas op het laatste moment een definitieve beslissing.”

De fans zijn er in ieder geval klaar voor. Vele filmpjes gingen afgelopen dagen viraal waarin de Colombiaanse fans uitbundig hun land vertegenwoordigen. Aan de steun van de fans mag het niet ontbreken.