Colombiaanse serie Always a Witch in februari op Netflix

Netflix heeft zijn nieuwe series en films voor februari bekend gemaakt. Dit keer brengt de Amerikaanse online streamingdienst de Colombiaanse serie Siempre Bruja naar Europa.

Op het Amerikaanse continent was deze Colombiaanse productie al te zien, maar neemt nu ook de overstap naar het Europees continent. Siempre Bruja, ofwel Always a Witch (altijd een heks) vertelt het verhaal van een jonge Afro-Latina heks uit de 17e eeuw die opeens in de 21e eeuw terecht komt.

De door Caracol Televisión geproduceerde serie vertelt het verhaal over Carmen (Angely Gaviria), een heks die moet wennen aan het moderne leven nadat zij van het jaar 1646 naar het heden is verplaatst.

Carmen is een 19-jaar oude slavin die in het jaar 1646 verliefd wordt op een blanke man, maar wordt uiteindelijk op de brandstapel gegooid. Een oude tovenaar biedt haar de mogelijkheid om een tijdreis te maken naar een tijdperk waarin niemand in heksen gelooft, maar onder één voorwaarde, dat ze haar krachten vervolgens niet meer mag gebruiken. Ze komt terecht in het hedendaagse Colombia, waar ze een heel nieuw leven moet beginnen. Ze moet wennen aan telefoons, apps, auto’s, school en alle andere ‘ongemakken’ die iemand uit het verleden kan ervaren in onze huidige tijd. Maar ze kan terwijl ze een sociaal leven opbouwt haar oude heksenleven nooit helemaal naast haar neerleggen.

Het eerste seizoen van Siempre Bruja: Always a Witch bestaat uit tien afleveringen en komt in februari naar de streamingdienst. Een exacte releasedatum heeft Netflix helaas nog niet bekend.