Copa América: Colombia speelt gelijk tegen Venezuela

Het Colombiaans elftal kwam niet verder dan een doelpuntloze gelijkspel tegen het Venezolaanse team na de hele wedstrijd de meerdere was.

De Colombiaanse selectie speelde donderdag (lokale tijd) tegen Venezuela tijdens de 47e editie van Copa America, het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap.

Mateus Uribe had misschien wel de beste acties van de wedstrijd waarbij de doelman van Venezuela af en toe in moeilijkheid kwam, maar toch de bal steeds weerde.

Edwin Cardona en Miguel Borja moesten ook het onderspit delven tegen de 23-jarige doelman. De eerste met een schot van halve afstand en de tweede met een volley in het strafschopgebied, in beide gevallen reageerde doelman Fariñez met katachtige reflexen en hield zijn doel op nul.

Het Colombiaanse nationale elftal was veruit superieur, in feite maakte het 8 schoten op doel, waarbij het 3 grote kansen creëerde. Echter, was het spel van de Venezolanen verdedigen, waardoor het voor Colombia moeilijk was om er doorheen te komen.

Het Colombiaanse nationale voetbalteam heeft zijn tweede gelijkspel behaald onder bondscoach Reinaldo Rueda, die tot nu toe nog niet verloren heeft in zijn vier wedstrijden onder zijn leiding.

Colombia, dat vier punten haalde, speelt komende zondag speelronde 3 van de Copa America tegen Peru. Terwijl Venezuela, dat zijn eerste punt van het toernooi behaalde, zijn wedstrijd tegen Ecuador zal spelen.

Bron :
Foto:rcnradio.com