Drie BTW-vrije dagen om economie te reactiveren

In Colombia is het vandaag de eerste dag van de drie BTW vrije dagen, die president Ivan Duque heeft ingevoerd. Colombianen mogen online of in de winkels producten kopen zonder BTW te betalen.

Sinds het begin van de coronapandemie is de economie in Colombia zwaar getroffen. Hieraan werden ook veiligheidsmaatregelen omtrent gezondheid en capaciteitsvermindering toegevoegd, wat leidde tot een vermindering of stopzetting van de verkoop. Om de economie te reactiveren zijn er sinds vorig jaar economische reactiveringsdagen die de consument tot het kopen van producten proberen te bewegen.

De vicepresident van Fenalco (de nationale retailer federatie), Eduardo Visbal, schat in dat handelaren tijdens deze dagen een omzet van 18 miljard pesos kunnen verwachten, dat wil zeggen een groei van 35%.

De voorzitter van de Kamer van Elektronische Koophandel, María Fernanda Quiñones, zegt dat digitale platforms een omzet van 3 miljard pesos verwachten, dat is 120% meer in vergelijking met een normale dag.

Evenzo zei de manager van het Gran Estación-winkelcentrum, Gustavo Goyeneche, dat de winkelcentra verwachten hun omzet in deze dagen met 25% te zullen verhogen. Om drukte te vermijden, zijn ze van plan om de komende twee weken hun producten bij de klanten te bezorgen.

De minister van Volksgezondheid, Fernando Ruíz, legde uit dat de Colombianen de afgelopen dagen een rustige situatie hebben gezien in het licht van COVID-19-infecties; Hij verduidelijkte echter dat het niet nodig is om de waakzaamheid in zelfzorg te verlagen.

De andere twee BTW-vrije dagen zijn gepland op 19 november en 3 december.

Bron :
Foto:rcnradio.com