Drie Colombianen van start in Tour de France 2022

Met een individuele tijdrit door de straten van Kopenhagen begon vrijdag de Tour de France van 2022. Daniel Martínez, Nairo Quintana en Rigoberto Urán zijn de drie Colombianen die de titel van de Franse ronde zullen betwisten.

De Belg Yves Lampaert was de snelste in de tijdrit van de eerste dag, met een tijd van 15.17. Daniel Felipe Martínez was de beste van de Colombianen die een tijd van 16.01 behaalde, om zich op de 33e plaats te plaatsen, 44 seconden achter de winnaar.

“De waarheid is dat dit nog maar net is begonnen, we wilden geen risico nemen, het weer was goed en nu moeten we zien hoe het op de berg gaat, we hebben een heel goed team en het idee is om goed te herstellen voor wat volgt”, zei Martínez.

Nairo Quintana van zijn kant stopte de stopwatches om 16.06 uur en bevond zich op de 46e plaats, 49 seconden achter de leider.

Ten slotte zette Rigoberto Urán een tijd van 16.31 neer om positie 109 te bezetten. Hij lag één minuut en 14 seconden achter de winnaar van de etappe.

Uiteindelijk kwamen 165 renners aan de start op een natte dag. Nairo zei hierover: “We hebben heel goed kunnen rijden, maar we waren voorzichtig vanwege de regen”.

Bron :
Foto:elpais.com.co/