Eerste coronavaccins arriveren in Colombia

De vlucht met de eerste lading van 50.000 Pfizer-vaccins tegen COVID-19 is in Colombia geland.

Rond 13.00 uur (lokale tijd) op maandag 15 februari landde het vrachtvliegtuig van DHL uit België op luchthaven El Dorado in Bogota met de eerste 50.000 vaccins tegen het coronavirus.

“We ontvangen vandaag deze eerste partij vaccins om te worden verspreid en levens te redden,” zei president Ivan Duque, die op de landingsbaan van de luchthaven wachtte op het uitladen van de container met de vaccins van het farmaceutische bedrijf Pfizer, versierd met een Colombiaanse vlag.

“Vandaag is een historische dag voor Colombia, de eerste 50 duizend vaccins van Pfizer zijn op ons grondgebied om het immunisatieplan tegen COVID-19 te starten. Wij hebben ons ten doel gesteld om in de eerste maand meer dan 1 miljoen Colombianen te vaccineren en in totaal 35 miljoen in 2021.”

“Wij eren ook de nagedachtenis aan hen die door deze pijnlijke ziekte zijn heengegaan”, aldus het staatshoofd. Volgens Duque zullen de vaccins geleidelijk worden verdeeld over heel Colombia en kan de vaccinatie mogelijk voor de geplande datum van 20 februari worden gestart. “We hopen in maart een miljoen Colombianen te hebben gevaccineerd,” zei Duque.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co