Het nieuwe shirt van het Colombiaans elftal. Nemen we afscheid van geel?

Waar of niet waar? Volgens de website Footy Headlines hebben zij de eerste echte foto’s van het Colombiaans voetbalshirt voor 2016. In de uitgelekte foto’s is te zien dat het thuisshirt van het Colombiaanse elftal wit is met een blauwe kraag, rode biezen op de mouwen en blauwe verticale strepen op de zijkanten.

Hoewel het nieuwe Adidas Colombia thuistenue in maart 2016 wordt bekend gemaakt, zal het huidige uitshirt door Adidas aangehouden worden in plaats van een nieuwe te lanceren.

evolucion-camiseta-colombia-actualizado

Mocht het geen gerucht zijn dan wordt het geel, waar vele Colombianen zo trots op zijn, veranderd in wit. Sinds 1992 is het thuisshirt onveranderd in het geel gebleven, daarvoor heeft Colombia ook al eerder in het wit gespeeld. In 1945 was het voetbalshirt voor het eerst in het wit met de Colombiaanse vlag over de hele breedte op de borst. Colombia speelde voor het laatst in het wit in 1981 met de Colombiaanse vlag diagonaal, als een sjerp, op het shirt.

Colombia-Seleccion-1945 Colombia-Seleccion-1981

De belangrijkste reden van het uitgekozen design zou een eerbetoon kunnen zijn. Namelijk door verschillende media wordt gesuggereerd dat de witte kleur mogelijk de vrede moet symboliseren. In het jaar 2016 hoopt men op vrede in Colombia door de geplande ondertekening van een vredesakkoord op 23 maart tussen de FARC-rebellen en de Colombiaanse regering.

colombia-2016-copa-america-kit-2 colombia-2016-copa-america-kit-3

colombia-2016-copa-america-kit-4 colombia-2016-copa-america-kit-5