Higuita is opnieuw winnaar Colombiaanse kampioenschap op de weg

Sergio Higuita heeft zondagavond Nederlandse tijd het Colombiaanse kampioenschap op de weg gewonnen. De wielrenner van BORA-hansgrohe was na een pittige koers van 229 kilometer als eerste over de streep. Yeison Alejandro Rincon Alvarez werd tweede en Esteban Chaves eindigde als derde.

Met ruim 52 seconden voorsprong wist Higuita de overwinning veilig te stellen op de twee achtervolgers, die in een sprintje om zilver en brons streden. Voor Higuita is het zijn tweede nationale titel in zijn carrière.

Higuita was in 2020 ook al de winnaar van het Colombiaanse kampioenschap op de weg. Toen bleef hij voor Egan Bernal en Daniel Felipe Martínez.

‘Het is een droom om weer nationaal kampioen te worden en deze trui een jaar te dragen’, zo jubelt Higuita in een persbericht van BORA-hansgrohe. ‘De team heeft mij klaargestoomd voor deze wedstrijd en ik ben blij dat ik zo kan terugbetalen. Ik heb heel hard gewerkt om dit te bereiken.’

Er ontbraken grote namen zoals Rigoberto Urán en Nairo Quintana. Uiteraard was Egan Bernal er ook niet bij, die na een harde crash diverse operaties moest ondergaan. Martínez had vorige week al het Colombiaans kampioenschap tijdrijden gewonnen.