Klifduiker Orlando Duque duikt van 20 meter hoge ijsberg op Antarctica

Orlando Duque is een grote naam in de wereld van klifduiken. De Colombiaan heeft over de hele wereld gereisd om van de mooiste en hoogste kliffen te duiken. In 2013 werd Duque wereldkampioen high diving. In 2009 won hij zijn eerste van de dertien overwinningen in de Red Bull Cliff Diving Series, een competitie waarbij op verschillende plaatsen ter wereld van kliffen wordt gedoken. Toch had hij nog een droom die hij wilde realiseren, duiken vanaf een ijsberg op Antarctica.

Daarnaast wilde Duque zijn succesvolle carrière uitbreiden met een nieuw record, het duiken in zes continenten. Hij reisde 31 dagen lang naar het uiteinde van de wereld om zich vanop een gigantische ijsberg op Antarctica te laten vallen. De reis was een wetenschappelijke expeditie van de Colombiaanse marine met meer dan 100 mensen aan boord van het schip.

In een wetsuit waagde Duque aan het ijskoude water met een temperatuur van 0,7 graden Celsius en dook hij drie keer van een 20 meter hoge ijsberg met een snelheid van 80 kilometer per uur het water in.