Kort nieuws: zondag 7 november

Vijf keer goud voor Colombia op eerste dag Wereldkampioenschap skeeleren

Colombia won zaterdag vijf gouden medailles op de eerste dag van de Wereldkampioenschappen skeeleren die door delegaties uit 38 landen in Ibagué worden betwist. Het Colombiaanse team, huidig ​​kampioen, wordt geleid door veteraan Elías del Valle die 32 atleten onder zijn leiding heeft, waaronder 16 wereldkampioenen, twee in de jeugd en 14 bij de senioren. De World Cup, die volgt op die in 2019 in Spanje, zal dagelijkse wedstrijden hebben tot aanstaande zaterdag 13 november, de dag waarop het doek valt voor de marathonevenementen. In 2020 werd de wedstrijd vanwege de coronaviruspandemie niet gehouden.

Avianca en Easyfly ondertekenen overeenkomst

De Colombiaanse vliegtuigmaatschappijen Avianca en Easyfly hebben een overeenkomst ondertekend om hun vliegroutes en connectiviteit te versterken. Avianca heeft de burgerluchtvaartautoriteit toestemming gevraagd om een code-sharing-overeenkomst met Easyfly uit te voeren, waardoor de maatschappij in een eerste fase 20 binnenlandse bestemmingen zal kunnen aanbieden. Deze alliantie zal Avianca in staat stellen haar klanten meer regionale bestemmingen in Colombia aan te bieden in aansluiting op haar uitgebreide nationale en internationale netwerk, want met slechts één ticket zullen reizigers op een eenvoudige en efficiënte manier kunnen overstappen op vluchten van beide luchtvaartmaatschappijen.

Viva krijgt toestemming om 65 nieuwe routes in Colombia te lanceren

De Colombiaanse burgerluchtvaartautoriteit (Aeronáutica Civil) heeft 65 nieuwe routes goedgekeurd voor de lokale lowbudget vliegtuigmaatschappij Viva. De helft van deze nieuwe routes verbindt Colombiaanse steden met internationale bestemmingen in heel Amerika. Voor Viva is het een stap voorwaarts in de richting van uitbreiding als low-cost operator in Zuid-Amerika.

waarschuwingen voor zware regenval in meer dan 600 gemeenten van Colombia

De nationale eenheid voor rampenbestrijding en crisisbeheersing (UNGRD) heeft bevestigd dat de codes rood, oranje en geel nog steeds van toepassing zijn in meer dan 600 gemeenten, voornamelijk in de departementen Antioquia, Boyacá, Caldas, Casanare, Cundinamarca, Meta, Nariño, Norte de Santander, Quindío, Risaralda, Santander en Tolima. UNGRD heeft een oproep gedaan aan burgemeesters en gouverneurs om rampenplannen actief te houden, vooral vanwege de grote kans op aardverschuivingen en het feit dat er in november een toename van tot 50% van de regenval is.

Burgemeesterskandidaat ontvoerd door ELN sterft in gevangenschap

Tulio Mosquera Asprilla, voormalig burgemeesterskandidaat van Alto Baudo (Chocó) voor de Liberale Partij, is tijdens zijn gevangenschap gestorven. Mosquera was sinds 24 augustus 2019 ontvoerd door de guerrillabeweging ELN en blijkbaar was hij verdronken. Een laatste blijk van leven van Tulio Mosquera Asprilla was in oktober 2020 toen het ELN een video uitbracht waarin werd bewezen dat hij nog leefde. Over de vrijlating van Mosquera kon destijds niet worden onderhandeld, ook al eiste de nationale regering dat. De aartsbisschop van Cali, monseigneur Darío de Jesús Monsalve bevestigde de dood. “Het ELN vraagt ons om de locatie van het lichaam van Tulio Mosquera Asprilla te ontvangen”, zei Monsalve op zijn sociale netwerken.

Bron :
Foto:fedepatin.org.co