Langste brug van Colombia “Puente Pumarejo” geopend

Vrijdag is de brug Pumarejo, met een prijskaartje van ongeveer 240 miljoen dollar en een jaar vertraging, de langste brug van Colombia geopend.

President Iván Duque heeft vandaag de Puente Pumarejo bij Barranquilla ingehuldigd in gezelschap van de minister van verkeer, de directeur van het Nationaal Wegeninstituut (INVÍAS) en de burgemeester van Barranquilla.

Puente Pumarejo is met 6 rijstroken en een voetgangersstrook de breedste tuibrug van Latijns-Amerika en de vijfde in de wereld. Met een totale afstand van 2.173 meter is het een van de belangrijkste megabouwwerken in het land en voor Barranquilla.

De bouw van de nieuwe Pumarejo-brug begon op 19 mei 2015. Voor de bouw van deze brug heeft INVÍAS via een openbare aanbesteding het Spaanse bedrijf Sacyr ingehuurd.

De Pumarejo-brug, die Barranquilla met Santa Marta verbindt, is naast de oude brug gebouwd. Echter, is de brug hoger gebouwd (45 meter) om ook het water bevaarbaar te maken voor modernere schepen en zal de oude brug in de toekomst verwijderd worden.

Bron :
Foto:ElEspectador