Nairo Quintana wint loodzware etappe van de Tour de France

Nairo Quintana heeft de loodzware zeventiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Colombiaan van Movistar kwam in de ultrakorte Pyreneeënrit als eerste boven op de Col du Portet en geletruidrager Geraint Thomas verstevigde zijn leiding.

Nairo Quintana ging in de 65 kilometer lange etappe van Bagnères-de-Luchon naar Saint-Lary-Soulan met onderweg drie loodzware beklimmingen solo over de streep.

Op ruim acht kilometer voor de streep werd Kangert bijgehaald door Quintana en Majka en moest Kangert gelijk lossen. Ze hadden op dat moment een minuut voorsprong op de groep met favorieten. Een kilometer later demarreerde Quintana, en liet Majka achter zich. De Colombiaan bleef de rest van de kilometer solo rijden en mocht daarna zijn eerste etappeoverwinning van deze tour op zijn naam schrijven. Italiaan Daniel Martin (UAE Team Emirates ) eindigde 28 seconden na Quintana en Engelsman Geraint Thomas van Team Sky eindigde als derde (+47). Colombiaan Egan Bernal van Team Sky eindigde als zevende.

Nairo Quintana staat nu vijfde in het algemeen klassement met 3 min. en 30 seconden achter Geraint Thomas. Egan Bernal staat op een zestiende plek met 24 min. en 34 seconden achter de geletruidrager.