President Iván Duque brengt officieel bezoek aan Spanje

President Ivan Duque arriveerde woensdagmiddag in Madrid om te beginnen aan zijn officiële bezoek aan Spanje, waar hij tot zaterdag zal blijven.

“Het belangrijkste punt is commerciële versterking”, zei hij zodra hij in de Spaanse hoofdstad landde. Het doel is “meer dan twee miljard dollar aan investeringen in ons land te mobiliseren en zes strategische overeenkomsten met de Spaanse president te ondertekenen”, voegde hij eraan toe.

Een van deze overeenkomsten is een strategisch samenwerkingskader. “Het was een samenwerking die een land als Mexico had, een land als Brazilië, en nu is Colombia het derde land dat een strategisch kader voor samenwerking met Spanje heeft,” legde hij uit.

Bovendien zei de president dat “we de samenwerkingskwesties op het gebied van toerisme, handel en veiligheid ook zullen versterken.”

Een ander doel is om “de banden te versterken die te maken hebben met de strijd tegen covid-19”, aldus Duque. Ze zullen dit doen binnen de Covax-strategie. De president wil ook “onze dankbaarheid herhalen voor de donatie van meer dan een miljoen doses aan ons land.”

Duque benadrukte het belang van Spaanse investeringen in Colombia. “Spanje heeft zich gevestigd als een van de landen die meer buitenlandse investeringen naar ons land brengt; we herstellen de handel na de verwoestingen van de pandemie “. Vandaar het belang om de komende jaren “meer dan zeven miljard pesos aan Spaanse investeringen in ons land ” te zoeken.

Donderdagochtend, zal hij koning Felipe VI ontmoeten in het Zarzuela Paleis en om 12.45 uur de Spaanse president, Pedro Sánchez, die hem zal ontvangen in het Moncloa Paleis, waar zij een bilaterale ontmoeting zullen hebben. De lunch vindt plaats in het Koninklijk Paleis.

In de namiddag zal president Duque deelnemen aan het Forum voor de Nieuwe Economie en vervolgens een ontmoeting hebben met de Internationale Vrijheidsstichting (FIL), waarna hij zal dineren met Spaanse autoriteiten en prominenten.

Bron :
Foto:eltiempo.com