President Maduro doneert twee corona-testmachines aan Colombia

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft dinsdag aangeboden om twee corona-testmachines te doneren aan Colombia als een humanitair gebaar.

“We gaan één ding doen: met de machines die aankomen uit de volgende zending uit China, gaan we twee machines naar Colombia sturen om de bevolking van Colombia te testen”, zei de president tijdens een bijeenkomst van de staatsraad.

Maduro zei dat hij deze beslissing had genomen “rekening houdend met het feit dat er in Colombia slechts één machine is om te testen,” en dat deze onlangs moest worden gerepareerd. “Solidariteit, red ons, zeggen de Cubanen,” voegde de Venezolaanse president eraan toe.

Maduro zei ook dat de regering van president Ivan Duque de noodsituatie die door het virus wordt veroorzaakt, verkeerd heeft aangepakt, aangezien de besmetting in dat land een “exponentiële groei” doormaakt.

Van zijn kant zei president Duque dat elke vorm van coördinatie met betrekking tot deze kwestie via de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) verloopt.

“Ik geloof dat elke vorm van coördinatie altijd zal komen van PAHO, die deze steun heeft aangeboden, of rechtstreeks met de aanbieders,” zei de president in een interview met Radio Nacional de Colombia.

Duque benadrukte dat Colombia met de Chinese en Europese regeringen heeft samengewerkt om het land de instrumenten te verschaffen die het nodig heeft voor de opsporing van Covid-19. Dit is allemaal in samenwerking met PAHO.

Bron :
Foto:VillegasPoljak