Quintana, López en Urán in top tien van de Ronde van Spanje

Na de negende etappe van de 73e editie van de Vuelta a España staan drie Colombianen in de top tien van het eindklassement.

Nairo Quintana, Miguel Ángel López en Rigoberto Urán staan na negen etappes in de top tien van de Ronde van Spanje. Nairo Quintana (Movistar) staat op de derde plaats met 14 seconden achter de rode truidrager Simon Yates en 13 seconden achter zijn ploeggenoot Valverde. Lopéz (Astana) en Urán (EF Education Cannondale) staan respectievelijk 7e en 8e met 27 en 32 seconden achter Yates.

Zondag in de negende etappe reden de drie Colombianen ook in de top tien. De Amerikaan Ben King ging op steile slotklim naar skioord La Covatilla als eerste over de streep gevolgd door de Nederlander Bauke Mollema. López en Quintana eindigden 4e en 5e gevolgd door Urán op de 7e plaats.

Voor de Colombiaanse wielrenners liggen de kansen open met nog een aantal bergetappes in het zicht waar ze tijd op kunnen pakken. Echter, is de Ronde van Spanje nog maar op zijn helft en hebben de wielrenners nog 12 etappes voor de boeg.

Het Vuelta-peloton krijgt maandag een rustdag. De ronde gaat dinsdag verder met een vlakke rit van 177 kilometer van Salamanca naar Bermillo de Sayago.

 

Algemeen klassement Ronde van Spanje 02-09-2018

1 S. Yates                            36:54:52

2 Valverde                          +1

3 N. Quintana                    +14

4 Buchmann                      +16

5 I. Izagirre                         +17

6 Gallopin                           +24

7 López                                +27

8 R. Urán                             +32

9 Kruijswijk                        +43

10 Bennett                         +48