Vredesonderhandelingen met ELN worden donderdag hervat

De vredesbesprekingen met de rebellen van ELN zullen deze donderdag worden hervat in Cuba. Dit meldde president Juan Manuel Santos vandaag tijdens zijn staatsbezoek aan Duitsland.

President Juan Manuel Santos kondigde in Berlijn aan dat donderdag de vredesonderhandelingen tussen de regering en de guerrillabeweging ELN in Havana (Cuba) zullen hervatten.

Op 18 april heeft de Ecuadoraanse president Lenin Moreno aangekondigd dat zijn land geen bemiddelende rol wil spelen naar aanleiding van de moord op drie journalisten en ontvoeringen van Ecuadoraanse burgers door Colombiaanse FARC-dissidenten.

De regeringsdelegatie onder leiding van Gustavo Bell is afgelopen dinsdag aangekomen op Cuba. Ook de onderhandelingsgroep van de guerrillabeweging, in aanwezigheid van Pablo Beltrán, is afgelopen maandag op Cuba aangekomen.

“Morgen zullen de onderhandelingen met het ELN officieel beginnen om te kijken of er een staakt-het-vuren kan worden bereikt. Ik denk dat we het gaan bereiken. Ik zal niet degene zijn die die overeenkomst ondertekent. Maar ik geef de volgende president iets dat op het juiste spoor is”, zei Santos vanuit Duitsland.