54 kerken openen vandaag hun deuren

Colombia bereidt zich voor op een versoepeling van de verplichte quarantainemaatregelen, vooral in de meer dan 400 gemeenten die tot nu toe weinig last hebben van het COVID-19-virus. Een van de sectoren die haar deuren zal openen zijn de kerken, die strikte veiligheidsmaatregelen zullen moeten volgen.

Een van de belangrijkste punten van de veiligheidsprotocollen om besmetting te voorkomen is dat er maximaal 50 mensen per bijeenkomst aanwezig mogen zijn, ongeacht de grootte van de kerk. Tussen elke sessie moet een reinigings- en desinfectieproces worden uitgevoerd, met inbegrip van vloeren, stoelen, communicatieapparatuur en het gereedschap dat voor de ceremonie wordt gebruikt.

Geconfronteerd met het debat over de opening van de kerken en de mogelijkheid dat ze een brandpunt zouden kunnen worden voor de verspreiding van het coronavirus, zei de onderminister van Binnenlandse Zaken, Carlos Alberto Baena, dat net zoals er economische behoeften zijn, de toestemming van de nationale regering om de kerken te openen een erkenning is van de spirituele behoeften en het uitoefenen daarvan.

De onderminister heeft een aantal regels uitgelegd die de protocollen zullen hebben en die strikt moeten worden opgevolgd.

“We moeten een afstand van twee meter tussen de mensen bewaren, je moet je beschermen met een mondkapje, de stoelen zullen worden afgebakend en bij de ingang zal er veel controle zijn”, zei hij.

Volgens Carlos Alberto Baena wachten 67 kerken nog steeds op goedkeuring om hun deuren te kunnen openen.