Avianca uitgeroepen tot beste vliegtuigmaatschappij van Zuid-Amerika

Het in Bogotá gevestigde Avianca werd vorige week door de brancheorganisatie Skytrax uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika.

De grootste vliegmaatschappij van Colombia versloeg alle anderen op het continent tijdens de World Airline Awards 2018, waaronder Azul Airlines uit Brazilië (tweede) en LATAM (derde).

Avianca won ook de eerste prijs voor het hebben van de beste economy class in Zuid-Amerika, terwijl de Star Alliance, waar Avianca lid van is, OneWorld Alliance en SkyTeam Alliance als ’s werelds beste Luchtvaart Alliantie werden benoemd.

Copa Airlines, de vliegtuigmaatschappij uit Panama, die al lang actief is in Colombia, eindigde als eerste op de regionale ranglijst voor Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De winnaars van de Skytrax World Airline Awards werden op 17 juli bekend gemaakt tijdens een ceremonie in het Langham Hotel in Londen. De prijzen worden beslist door passagiersstemmingen, en meer dan 20.3 miljoen onderzoeksresultaten werden gebruikt om de winnaars van dit jaar, volgens Skytrax te beslissen.

Wereldwijd won Singapore Airlines voor de vierde keer de hoogste onderscheiding als Beste Luchtvaartmaatschappij ter wereld, gevolgd door Qatar Airways en ANA All Nippon Airways.

World’s Best Airlines – Global
1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. EVA Air
6. Cathay Pacific
7. Lufthansa
8. Hainan Airlines
9. Garuda Indonesia
10. Thai Airways

World’s Best Airlines – South America
1. Avianca
2. Azul Airlines
3. LATAM
4. Sky Airline
5. Aerolineas Argentinas
6. TAME
7. Easyfly
8. Gol
9. Austral Líneas Aéreas
10. StarPeru