Colombia verslaat Qatar in slotfase

Colombia heeft woensdag in Sao Paulo in de tweede poulewedstrijd van de Copa America gewonnen van Qatar. De Colombiaanse ploeg wist in de slotfase nog een doelpunt te scoren tegen het sterk verdedigend Qatar.

Qatar, die net als Japan een uitnodiging kreeg voor de Copa America, hield lange tijd de stand op nul. Hoewel Colombia grotendeels aanvallend speelde en zich veelvuldig op de helft van Qatar bevond, wist het niet te scoren. Colombia creëerde mooie kansen maar had het geluk niet mee. In de eerste 10 minuten viel er al een doelpunt, maar werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Tot twee keer toe werd de VAR ingeschakeld om een hands te beoordelen aan de kant van Qatar. In beide situaties werd er geen penalty gegeven voor het Colombiaanse elftal en bleef de stand op nul.

De beslissende goal kwam er in de 86ste minuut en was het werk van Duvan Zapata op een voortreffelijk aangeven van James Rodriguez. Het doelpunt van Zapata bezorgde Colombia een ticket voor de kwartfinales. In hun eerste wedstrijd op de Copa America afgelopen zaterdag slaagde de Colombiaanse ploeg er in om op een spectaculaire wijze te winnen van Argentinië. De ploeg van coach Carlos Queiroz speelt aanstaande zondag tegen Paraguay.

Bron :
Foto:depor