Colombia wint van Peru door penalty’s

Colombia speelde vrijdag in het MetLife Stadion in East Rutherford de kwartfinale van de Copa America Centenario tegen Peru.

In de eerste helft ging het er stevig aan toe op het veld. Door de vele overtredingen werd het een rommelige wedstrijd. Van beide kanten waren er weinig kansen gecreëerd. De grootste en enige kans voor Colombia lag in de 21ste minuut van James Rodriguez. Hij krulde de bal met rechts vanaf 22 meter naar binnen, maar raakte de rechter doelpaal.

De tweede helft ging gelijk op maar zonder enige gevaarlijke momenten van beide landen. Een vermeende overtreding in de 53ste minuut  van Tapia op AC Milan-speler Carlos Bacca was voor de Argentijnse scheidsrechter Patricio Loustau geen reden om een penalty te geven. Er was een kans voor Peru vlak voor het einde wedstrijd vanuit een corner. Doelman Ospina wist de bal te weren waardoor de wedstrijd eindigde in en 0-0.

De wedstrijd, zonder verlenging, moest beslist worden door middel van penalty’s. In een zinderende strafschoppen serie wint Colombia van Peru door twee missers aan de kant van Peru.

Donderdagochtend om 02:00 uur speelt het Colombiaanse elftal de halve finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Mexico en Chili.