Eerste Colombiaanse avocado’s naar Japan

Volgens het Ministerie van Landbouw staat 18,3 ton avocado’s uit Colombia gereed om naar Japan geëxporteerd te worden.

De minister van Landbouw, Andres Valencia, kondigde aan dat de eerste export van avocado’s vandaag naar Japan zal worden verscheept.

De minister voegde eraan toe dat deze eerste lading is geoogst in de productiegebieden van de koffiestreek in het departement Valle del Cauca en zal aankomen in de haven van Yokohama, Japan. “De 18,3 ton die naar Japan geëxporteerde wordt komen bij de 34.135 ton die al in 2019 naar 17 landen zijn geëxporteerd”, benadrukte hij.

Volgens de cijfers is in 2019 (januari-september 2019) 35.760 ton geëxporteerd, wat neerkomt op 71 miljoen Dollar, een verschil van 59% ten opzichte van dezelfde periode in 2018, toen het totaal 22 450 ton (49 miljoen Dollar) bedroeg.

De belangrijkste bestemmingen voor de Colombiaanse Hass avocado zijn Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië, Frankrijk en andere landen.

“Nu, met Japan als nieuwe markt, is het belangrijk op te merken dat dit land de afgelopen jaren gemiddeld 211,5 miljoen dollar van deze vrucht uit de wereld heeft geïmporteerd en dat zijn belangrijkste leverancier Mexico is,” aldus de minister van Landbouw.

Bron :
Foto:pixabay