Eerste internationale vlucht op luchthaven Cartagena sinds zes maanden

Zaterdag om 13:40 uur (lokale tijd) arriveerde na zes maanden stilstand door de pandemie de eerste internationale vlucht in Cartagena

Deze eerste internationale vlucht met 228 passagiers aan boord kwam aan in Colombia op de internationale luchthaven Rafael Núñez in Cartagena.

De heropening van de internationale vluchten werd geleid door de president Iván Duque, die werd vergezeld door de burgemeester van Cartagena, William Dau; de gouverneur van departement Bolívar, Vicente Blel; de minister van Transport, Ángela María Orozco; en ambtenaren van Aerocivil, La ANI, Procolombia en Sacsa.

Allen wachtten op de aankomst van de eerste internationale vlucht, die zaterdagochtend vertrok vanuit Fort Lauderdale (Florida, Verenigde Staten). Alle passagiers voldeden aan de protocollen die zijn opgesteld door de ministeries van Volksgezondheid en Transport, waaronder het in bezit hebben van een negatieve COVID-19 test en het dragen van een mondkapje op de luchthavens en in het vliegtuig.

Nadat hij de passagiers had zien uitstappen, gaf de president aan dat “vandaag een zeer belangrijke mijlpaal is. We hebben gezien hoe vandaag (gisteren) internationale vluchten naar Colombia worden hervat en de stad Cartagena begint als gastheer van die eerste internationale vlucht. We zagen tientallen Colombianen die graag naar hun land terugkeren, hun dierbaren bezoeken en dat doen via dit vliegveld van Cartagena. En ik wil de burgemeester en de gouverneur bedanken, want jullie hebben met verantwoordelijkheid het reactiveringsshirt aangetrokken ”.

William Dau van zijn kant wees erop dat “er veel optimisme is. De waarheid is dat we erg blij zijn dat Cartagena de eerste stad is met internationale vluchten. Het is een heel duidelijke boodschap die de nationale overheid ons geeft om het toerisme in Cartagena te steunen ”.

De heropening van internationale vluchten van en naar Cartagena zal geleidelijk plaatsvinden. Deze maand zal American Airlines, naast Spirit en Viva Air, ook haar activiteiten hervatten. Copa, KLM, Jetblue en waarschijnlijk Latam zullen dat doen in oktober.

Bron :
Foto:eluniversal.com.co