Elf politieagenten gewond bij aanslag op vrachtwagen

Minstens 11 agenten van de Colombiaanse mobiele eenheid zijn gewond geraakt bij een aanslag met explosieven op hun vrachtwagen in de stad Cali.

De vrachtwagen werd zwaar beschadigd bij de ontploffing. Er werden geen gewonden onder de burgerbevolking gemeld.

“Wij veroordelen de laffe terroristische aanslag op leden van de mobiele eenheid in de wijk Puerto Rellena in Cali”, zei Duque op Twitter.

“We leven mee met de 11 geüniformeerde agenten die bij de aanval gewond raakten, 3 van hen ernstig,” voegde de president eraan toe.

Volgens de eerste berichten werden de explosieven met een afstandsbediening geactiveerd toen het voertuig passeerde, waardoor 10 van hen gewond raakten, drie ernstig, die naar medische centra in de stad werden gebracht.

De burgemeester van Cali, Jorge Iván Ospina, heeft in een gesprek met Caracol Radio de daad betreurd en veroordeeld en een beloning van maximaal 50 miljoen pesos uitgeloofd voor informatie over deze terroristische daad.

De president kondigde op hetzelfde sociale netwerk aan dat de aanslag was opgeëist door de ELN-guerrilla. “De terreurgroep ELN eist de verantwoordelijkheid op voor de aanslag in de stad Cali tegen de nationale politie en eist de verantwoordelijkheid op voor het geweld dat maanden geleden is ontketend in een poging de ontwikkeling van een hele natie te blokkeren,” merkte hij op.

In reactie op de gebeurtenissen heeft de president het hoofd van de politie, generaal Jorge Luis Vargas Valencia, opdracht gegeven naar het gebied te gaan waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zodat hij een operatie kan leiden om de daders van de aanslag te vinden.

Bron :
Foto:caracol.com.co