Julian Alaphilippe wint vijfde etappe Tour Colombia 2.1

Julian Alaphilippe heeft de vijfde etappe van Tour Colombia 2.1 op zijn naam geschreven. De Fransman won in La Unión door de Colombiaan Miguel Ángel López voor te blijven. Alaphilippe bezorgde zijn ploeg Deceuninck – QuickStep de derde ritzege in de etappekoers. Met de zege heeft de Fransman ook de leiding in het klassement overgenomen.

Na 10 kilometer voor de streep namen Iván Sosa en Julian Alaphilippe het voortouw door uit het peloton te demarreren. Zij werden later ingehaald door Winner Anacona en Rodrigo Contreras maar Sosa wist zich door een sprint weer aan te sluiten bij zijn ploeggenoot Sosa. Daniel Martinez, die aansloot bij de kopgroep, demarreerde samen met Sosa richting de eindstreep. Een kilometer voor de finish sloten vanuit het peloton Miguel Ángel López, Julian Alaphilippe en Richard Carapaz aan bij het tweetal. In de sprint trok de Fransman aan het langste eind. Colombiaan Miguel Ángel López van Astana werd tweede voor Richard Carapaz uit Ecuador.

Morgen wacht de laatste etappe in deze ronde. Alaphilippe moet een voorsprong van 8 seconden verdedigen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De etappe start in El Retiro en voor de finish in Alto de Palmas staat er nog een helse beklimming (tot wel 15%) te wachten.