Medellin krijgt een tweede tramlijn

De hoofdstad van Antioquia zal haar tweede tramlijn krijgen. De burgemeester van Medellin Federico Gutiérrez bevestigde dat de nieuwe trambaan zal worden aangelegd in la avenida 80.

Het openbaar vervoersysteem, Metro de Medellín, zal zjn netwerk van twee metrolijnen, de metroplús, de drie metrocables en de vrij recente tram Ayacucho, uitbreiden met een tweede tramlijn dat een kostenplaatje heeft van 2 biljoen pesos (0,6 miljard euro).

Het project is gepland in drie fasen: de eerste fase is van metrostation Caribe naar metrostation La Floresta, de tweede fase van La Floresta tot calle 30 en de derde fase van calle 30 tot metrostation Aguacatala.

De tweede tramlijn van Medellín zal deels bekostigd worden met een bedrag van 177 duizend miljoen euro van het energiebedrijf EPM en uit de verkoop van het energiebedrijf Isagen.

In 1951 werd na 30 jaar afscheid genomen van de laatste trams van Medellín. In oktober vorig jaar was het een historisch moment in de tweede stad van Colombia. Na 64 jaar had Medellín de eerste tram weer in gebruik. Tram Ayacucho is de eerste tram van Colombia die weer in het openbaar vervoer is opgenomen.