Miguel Ángel López pakt eindzege Ronde van Catalonië

Wielrenner Miguel Ángel López heeft zondag de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven.  De Colombiaan van Astana verdedigde gedreven zijn leidende positie in de slotetappe in Barcelona. De zege in de zevende en laatste etappe ging naar de Italiaan Davide Formolo.

De 25-jarige López begon de slotrit – een heuvelcriterium op de Alto de Montjuïc in Barcelona van in totaal 143 kilometer – met een voorsprong van veertien seconden op de concurrent Adam Yates. L

Nairo Quintana en Michael Woods, vierde en zevende in het klassement, namen de leiderstrui van López als eersten onder vuur. Astana kon de orde herstellen, maar moest vervolgens achter de nummer twee aan, de Brit Adam Yates. Die reed even voorop, samen met zijn broer Simon, maar Astana wist ook dat koppel terug te halen. López en Yates kwamen uiteindelijk in dezelfde tijd over de finish, waardoor López de eindzege veiligstelde.

In de top 4 van het eindklassement staan drie Colombianen. Achter López en Yates is Egan Bernal (Sky) als derde geëindigd gevolgd door Nairo Quintana (Movistar).

Voor de renner van Astana is het zijn tweede grote overwinning van 2019 nadat hij eerder dit jaar de Ronde van Colombia won.

Bron :
Foto:Astana Pro Team