Nieuw vogelsoort ontdekt in Farallones de Cali

De stad Cali in het zuidwesten van Colombia vierde maandag de ontdekking van een nieuw vogelsoort. Het gaat om de “Tororoi Bailador” die alleen maar in de bergen ten zuidwesten van Cali voorkomt.

De “Tororoi Bailador” of “Tororoi danser” werd door onderzoekers van de Icesi-universiteit in het nationaal natuurpark Farallones de Cali ontdekt. het is een gevederd vogeltje van slechts 8 centimeter lang. Het heeft deze naam gekregen, dankzij zijn karakteristieke baltsdans.

“Tororoi Bailador is zeer schuchter van aard wat hem ongrijpbaar maakt en moeilijk te detecteren, vertelde Gustavo Londono, een ornitholoog en lid van het Icesi onderzoeksteam, aan verslaggevers.

“Het is nog verrassender om een nieuwe vogel voor de wetenschap te ontdekken in wat eigenlijk Cali’s achtertuin is,” voegt Londono eraan toe.

Cali’s stadhuis heeft een foto van de vogel op zijn Twitter account geplaatst. “Colombia heeft de grootste diversiteit aan vogels ter wereld, en Cali is de nationale stad met de meeste soorten,” zei het.

Colombia is met 1.897 vogelsoorten nummer 1 van de wereld. Ongeveer 50%  van de vogelsoorten leven in Valle del Cauca, waarvan er ongeveer 561 in Cali leven.

Bron :
Foto:diegocolombiabirding