Colombia heeft 20% van de bevolking gevaccineerd, VS doneert 3,5 miljoen vaccins

De aanwezigheid van de zeer besmettelijke Delta-variant in Colombia, die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) circuleert in 124 landen, komt op het moment dat Colombia getuige is van een belangrijke daling in nieuwe coronabesmettingen per dag en dodelijke slachtoffers door COVID-19. Zondag maakte coronavirus 330 extra slachtoffers, de laagste dagelijkse stijging sinds 13 april, toen het ministerie van Volksgezondheid 326 sterfgevallen meldde. Het totale dodental van de pandemie staat op 118.868.

De urgentie voor alle burgers, buitenlanders en migranten die in Colombia wonen om een ​​coronavirusvaccin te krijgen, komt op het moment dat het ministerie van Volksgezondheid alle beperkingen opheft voor leeftijdsgroepen, waardoor iedereen nu een vaccin kan aanvragen.

De gezondheidsautoriteiten hebben dit weekend de 25 miljoen doses coronavirusvaccins, die aan de 50 miljoen inwoners van het land waren toegediend, overschreden en bereikten daarmee met het volledige dubbele dosisschema 20% van de bevolking. “De boodschap aan iedereen is: je moet je laten vaccineren, de vaccins zijn enorm belangrijk en ze zijn gratis!” benadrukte president Duque. Colombia gebruikt gemiddeld meer dan 300.000 doses per dag in zijn landelijke uitrol.

Colombia ontving zondag een donatie van 3,5 miljoen Moderna-vaccins van de Amerikaanse overheid en een zending ter waarde van 150 miljoen dollar. De donatie werd ontvangen tijdens een gezamenlijke persconferentie tussen president Duque en de Amerikaanse ambassadeur Philip Goldberg. “Vanmorgen werden we wakker met 25 miljoen gevaccineerde mensen in Colombia, een prestatie die is geleverd met bondgenoten en vrienden zoals de Verenigde Staten van Amerika”, zei president Duque, voordat hij “de boodschap van dankbaarheid en vriendschap aan president Biden herhaalde. ”

De Moderna-donatie is de grootste schenking door de VS sinds de 2,5 miljoen doses van het Janssen-vaccin, die op 1 juli werden geschonken aan Colombia. “We feliciteren u en uw regering, mijnheer de president, met het bereiken van meer dan 11 miljoen volledig gevaccineerde Colombianen, meer dan 20 procent van de bevolking van dit land. Deze vooruitgang is buitengewoon”, aldus ambassadeur Goldberg. “Deze donatie is een ander symbool van onze solidariteit met de mensen en de regering van Colombia,” voegde hij eraan toe, “en stelt ons in staat om te blijven voldoen aan de toezegging van de Verenigde Staten om een ​​wereldwijd arsenaal aan vaccins te leveren om de pandemie over de hele wereld te helpen beëindigen. ”

Bron :
Foto:RCN.com.co