Colombia stuurt 2 Russische diplomaten weg die beschuldigd worden van spionage

Twee Russische diplomaten hebben hun posten bij de ambassade van hun land in Colombia moeten verlaten en mogen niet meer terugkeren. De Colombiaanse autoriteiten meldden dat dinsdag, terwijl de lokale media rapporteerden dat de mannen zich met spionage bezig hadden gehouden.

De Colombiaanse autoriteiten hebben niet in detail beschreven waarom de mannen waren vertrokken en zeiden alleen dat ze het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer hadden geschonden.

Onder andere het nieuwstijdschrift Semana en de krant El Tiempo meldden dat de twee mannen belast waren met het verkrijgen van militaire inlichtingen en informatie over de energie-industrie en minerale grondstoffen.

Noch het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, noch de Russische ambassade in Bogota reageerden onmiddellijk op verzoeken om commentaar te geven.

Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Rusland als reactie daarop twee Colombiaanse diplomaten had verwijderd. President Ivan Duque haalde ook het Verdrag van Wenen aan. “Op dit moment meer informatie onthullen zou niet overeenstemmen met het principe van voortgezette bilaterale betrekkingen”, ze de president.

Bron :
Foto:chat4