Colombia verslaat Mexico na 0-2 achterstand

Het nationale voetbalteam van Colombia heeft zijn vriendschappelijke tournee door de Verenigde Staten afgesloten met een 3-2 overwinning op Mexico. De nationale ploeg kwam, na een slordige eerste helft, terug van een 0-2 achterstand na wijzigingen in de tweede helft van bondscoach Néstor Lorenzo.

Al na zes minuten opende Alexis Vega de score voor de ploeg van Gerardo Martino met een strafschop na een overtreding van Luis Díaz op Carlos Antuna.

In de 28e minuut raakt Colombia nog meer op achterstand door een tweede doelpunt van Mexico. Een pass naar Vega, die briljant de bal door zijn benen liet schieten, liet Gerardo Arteaga één op één met David Ospina voor de tweede goal van de wedstrijd.

Voor de tweede helft zocht coach Lorenzo naar een opleving met Jorge Carrascal, Luis Sinisterra en Rafael Santos Borré ter vervanging van James Rodríguez, Steven Alzate en Falcao García. Binnen drie minuten waren de veranderingen van de Argentijnse tacticus al merkbaar. Sinisterra kopte in de 48e minuut de voorzet van Juan Guillermo Cuadrado uit een hoekschop binnen.

Drie minuten later, in de 51e minuut, maakte Jorge Carrascal een individuele actie aan de rechterkant van het strafschopgebied en zette Sinisterra op scherp, die met een krachtige voorzet van rechts Ochoa versloeg.

In de 68e minuut kwam de kers op de taart: Rafael Santos Borré hield de bal vast aan de linkerkant van het veld, weerstond de druk van een verdediger van de tegenstander en gaf een voorzet die Wilmar Barrios met rechts kon inschieten.

De Colombiaanse nationale ploeg heeft haar tweede overwinning behaald in de tweede wedstrijd van Néstor Lorenzo als coach, na een 4-1 overwinning op Guatemala.