Colombiaanse serieverkrachter minderjarigen in Venezuela opgepakt

Een 38-jarige Colombiaanse man is gearresteerd in Venezuela en wordt beschuldigd van verkrachting van meer dan 274 kinderen tussen 2008 en 2011.

Juan Carlos Sanchez werd gevonden na een politiejacht van bijna zeven jaar. De dader heeft naar verluidt kinderen verkracht tussen de leeftijd van 14 maanden en 14 jaar oud, meldt het Colombiaanse tijdschrift Semana. De publicatie heeft Sanchez bestempeld als “een van de ergste criminelen in de geschiedenis van Colombia en mogelijk van de wereld”.

Generaal Jorge Vargas van het directoraat voor strafrechtelijk onderzoek en Interpol (DIJIN), onthulde dat Sanchez verantwoordelijk is voor “meer dan 274 gevallen van misbruik van jongens, meisjes en tieners”, maar Semana stelt dat het aantal slachtoffers veel hoger ligt. Het tijdschrift zegt dat het aantal meer dan 500 is, omdat volgens nieuwe informatie uit het onderzoek ook slachtoffers uit verschillende landen zijn.

Sanchez, die in de technische industrie werkte, legde naar verluidt de seksueel misbruikte kinderen vast en verkocht de beelden aan een netwerk van pedofielen, waar hij naar verluidt zichzelf de “Big Bad Wolf” noemde. De video’s van de verkrachtingen werden online verkocht voor bedragen tussen de 100 en 400 dollar per opname.

De autoriteiten hadden de serieverkrachter sinds 2005 gevolgd, maar waren alleen in staat om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen om hem jaren later te kunnen arresteren.

Sanchez lokte slachtoffers in zijn huis met videospelletjes. Eenmaal daar, zou hij hen geld aanbieden om naaktfoto’s te maken, wat uiteindelijk tot seksueel misbruik leidde, evenals het filmen van zijn misdaden.

Dit is niet de eerste keer dat Colombia wordt geschokt door een serieverkrachter van minderjarigen. In de jaren ’80 en ’90 had een man, genaamd Luis Alfredo Garavito, meer dan 170 minderjarigen meedogenloos mishandeld, verkracht en vermoord.