Zes ton cocaïne in beslag genomen van ELN-rebellen

Het Colombiaanse leger heeft zes ton cocaïne in beslag genomen van leden van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) in een junglegebied in het zuidoosten van het land, zei minister van Defensie Diego Molano op dinsdag.

De cocaïne werd in beslag genomen tijdens een operatie in de gemeente Samaniego in het departement Narino, dicht bij de kust van de Stille Oceaan.

“Deze aanval gaat ten koste van de financiën van deze groep,” zei Molano in een verklaring aan journalisten, eraan toevoegend dat de lading drugs in beslag werd genomen uit een complex dat het ELN voorziet van maandelijkse winsten ter waarde van 8 miljoen dollar.

De rebellengroep ELN, die ervan wordt beschuldigd zichzelf te financieren met ontvoeringen, afpersing, drugshandel en illegale mijnbouw, is er niet zoals de FARC er in geslaagd een vredesakkoord te bereiken om een einde te maken aan haar aandeel in het Colombiaanse conflict – waarbij meer dan 260.000 doden zijn gevallen en miljoenen mensen ontheemd zijn geraakt.

De hoogste leiders van het ELN ontkennen dat de groep betrokken is bij drugshandel, wat volgens hen een strategie van de regering is om hen in diskrediet te brengen.

Bron :
Foto:bcnoticias.com.co