15 vliegvelden goedgekeurd voor heropening

Colombia blijft werken aan de heropening van de economische sectoren. Dat geld ook voor de luchthavens die te midden van de coronacrisis hun omzet drastisch zien dalen. De Colombiaanse burgerluchtvaart heeft 15 vliegvelden goedgekeurd voor heropening.

Volgens de balans van de inspecties die zijn uitgevoerd door het technisch team, expert in gezondheidsprotocollen en luchtoperaties van de burgerluchtvaart, zijn er 15 vliegvelden in Colombia die voldoen aan de eisen die zijn vastgesteld voor luchtoperaties omtrent COVID-19.

“De belangrijkste conclusie is dat de geïnspecteerde luchthavens tot nu toe voldoen aan de COVID-19 gezondheidsprotocollen die voor luchtvaartactiviteiten zijn gedefinieerd”, heeft de officiële website van de Colombiaanse burgerluchtvaart, Aerocivil, gepubliceerd. Sinds maart werken zij aan de ontwikkeling van deze protocollen voor de binnenlandse passagiersluchtvaart, die door het ministerie van Volksgezondheid zijn goedgekeurd.

De luchthavens zijn voorbereid op het moment dat de Colombiaanse regering toestemming geeft voor de exploitatie ervan. De Internationale Luchtvervoersvereniging hoopt dat de president van de Republiek met de validatie van de protocollen toestemming zal geven voor de heropening per 1 september 2020.

Sinds 21 juli heeft de nationale regering toestemming gegeven voor de route tussen Cúcuta-Bucaramanga, met de luchthavens Palonegro de Lebrija, die in het westen van Bucaramanga ligt, en Camilo Daza in Cúcuta.

Ondanks het feit dat de luchthaven van El Dorado de toepassing van de COVID-19 gezondheidsprotocollen heeft nageleefd, heeft de burgemeester van Bogotá nog niet besloten om het te heropenen. “We nodigen de burgemeester van Bogotá, Claudia López, uit om het vliegveld te heropenen als de belangrijkste hub-luchthaven van het land,” zei Andrés Uribe, directeur in Colombia van de International Air Transport Association (IATA) tegen de krant ElTiempo. Uribe, die waarschijnlijk doelt op de overstapverbindingen, vraagt dit op het moment dat de hoofdstad de grootste coronabesmettingen van het land heeft

De volgende 15 vliegvelden voldoen aan de COVID-19 gezondheidsprotocollen:

– Alfonso Bonilla Aragón de Palmira, Cali.
– Ernesto Cortissoz de Soledad, Barranquilla.
– Rafael Núñez de Cartagena.
– Simón Bolívar de Santa Marta.
– El Edén de Armenia.
– Matecaña de Pereira.
– La Nubia de Manizales.
– José María Córdova de Rionegro.
– Olaya Herrera de Medellín.
– Los Garzones de Montería.
– El Dorado de Bogotá.
– Antonio Nariño de Chachagüí, Pasto.
– Gustavo Rojas Pinilla de San Andrés Isla.
– Palonegro de Lebrija, Bucaramanga.
– Camilo Daza de Cúcuta.

Bron :
BOG_ELDORADO Twitter