Acht Latin Grammy Awards voor Colombia

De Mexicaanse Natalia Lafourcade was met 5 Grammy’s de meest bekroonde artieste tijdens de ceremonie van de Latin Grammy Awards in Las Vegas. Alhoewel Natalia Lafourcade Mexico zich zelf op de kaart zette, hebben de Colombiaanse artiesten zich ook laten zien in zowel de performance van de Grammy’s als de prijzen die in ontvangst werden genomen. Zo moesten de Colombiaanse artiesten het vorig jaar met 6 prijzen doen, maar kwamen gisteren met maar liefst 8 Grammy Awards thuis.

Monsieur Periné, de band uit Bogotá, maakte met hun eerste verschijning op de Grammy’s een goede indruk door de Grammy “Best New Artist” te winnen. De in Medellin geboren reggaetonartiest en -zanger J. Balvin ontving een Grammy voor “Best Urban Song” voor zijn nummer “Ay Vamos”. ChocQuibTown ontving een Grammy Award voor hun album “El Mismo” in de categorie “Best Tropical Fusion Album”. Vallenato artiest Jorge Celedón viel in de prijzen in de categorie “Best Cumbia Vallenato Album” voor zijn album “Sencillamente”.

Het rocktrio Diamante Eléctrico uit Bogotá won voor hun album “B” een prijs voor “Best Rock Album” en Alex Campos won een Award voor zijn album “Derroche De Amor” in de categorie “Best Christian Album (Spanish Language)”.

Marta Gómez won een prijs voor het design van haar album en rockster Juanes won een Grammy Award in de categorie “Best Long Form Music Video” voor zijn video Loco De Amor “La Historia”.

De Colombiaanse formatie Bomba Estereo trad tijdens de ceremonie live op met Will Smith met een remix van “Fiesta”. Will Smith die na tien jaar weer de muziek in stapte participeerde in de remix van Bomba Estereo. De in Bogotá gevestigde band viel zelf niet in de prijzen. Het album “Amanecer” van Bomba was genomineerd voor “Best Alternative Music Album”, maar werd gewonnen door Natalia Lafourcade met haar album “Hasta La Raíz”.