Asfaltkunst maakt verkeer in Bogota veiliger

In het zuiden van Bogotá in de wijk Inglés heeft het Districtssecretariaat van Mobiliteit een creatieve manier bedacht om de levenskwaliteit van de bewoners van deze wijk te verbeteren door middel van verschillende verkeersveiligheidsinterventies.

Deze interventies zijn gericht op het herstel van de openbare ruimte door het vergroten van de ruimte van de voetgangers en de uitvoering van verkeersremmende maatregelen, zoals het inperken van het verkeer, snelheidskalmering en verkeersvrije eilanden. 

Deze maatregelen zijn ingevoerd om de straat terug te geven aan de bewoners van deze wijk, waar voorheen veel mobiliteitsproblemen waren en ongelukken ontstonden. Met eenvoudige ingrepen kreeg het verkeersplein een hele andere invulling. Voetgangerszones werden uitgebreid of herdacht door simpelweg wat kleurrijke verf op het asfalt te schilderen. 

In de wijk Inglés werd orde in de chaos gecreëerd op een van de drukste kruispunten met acht zijstraten door simpelweg wat vakken af te bakenen met verf. Op die manier vinden voetgangers er veel gemakkelijker en duidelijker hun weg en is het veiliger voor iedereen geworden.

Bron :
Foto:Secretaría Distrital de Movilidad