Bogotá opgeschrikt door sterke aardbeving en naschokken

Bogotá is donderdagmiddag opgeschrikt door een flinke aardbeving. Volgens de Colombiaanse seismologische dienst SGC had die een kracht van 6,1. Later volgde nog een schok met een kracht van 5,6. Toen stonden al veel mensen buiten op straat, die na de eerste trillingen hun huizen en kantoren waren ontvlucht.

De aardbeving werd ook gevoeld in andere grote steden zoals Medellín en Cali.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich in El Calvario, een stadje op 40 kilometer ten zuidwesten van Bogota, en op een diepte van 30 kilometer. Een tiental minuten later was er ook nog een nabeving.

Volgens de autoriteiten is er een persoon omgekomen en is er geen sprake van grote materiële schade. Volgens burgemeester Claudia López is er een mevrouw omgekomen die in paniek van de tiende verdieping sprong. “We betreuren ten zeerste het enige ernstige incident dat is gemeld: een vrouw gooide zichzelf van de 10e verdieping van een woongebouw in Madelena, blijkbaar door zenuwen. We begeleiden degenen die met haar in het huis waren met medische teams,” zei Lopez.

Het Colombiaanse Geologische Dienst meldde dat het centrum van het land donderdagavond om 20:15 uur opnieuw is opgeschrikt door een sterke seismische beweging, dit keer met een kracht van 5,1, met als epicentrum de gemeente Restrepo, Meta

Bron :
Foto:caracol/com.co