Burgemeester Bogotá kondigt strikte quarantaine aan voor zeven wijken

De burgemeester van Bogotá, Claudia López heeft strikte quarantaine aangekondigde voor een nieuw stadsdeel. Het gaat in totaal om zeven wijken.

Nadat er drie stadsdelen achter elkaar aan voor twee weken in quarantaine zijn geweest, heeft de burgemeester van Bogotá een vierde sector aan toegevoegd.

Maandag maakte de minister van Volksgezondheid bekend dat er vrijdag een start zou komen met een strikte quarantaine in deze wijken. Maar de burgemeester van Bogotá, Claudia López, weigerde tot donderdag de nieuwe maatregelen te bevestigen.

De aankondiging van donderdag ging veel verder dan gedacht. In eerste instantie zou de strenge quarantaine plaatsvinden in de wijken Usaquén, Teusaquillo en Candelaria. Echter, zijn Antonio Nariño, Chapinero, Puente Aranda, Santa Fe er bij gekomen die van 16 augustus tot 30 augustus in quarantaine gaan.

López had eerder deze week al aangegeven dat de drie stadsdelen niet nog een keer in een strikte quarantaine gaan. De burgemeester zei dat het vierde stadsdeel de laatste lokale quarantaine zal zijn.

Bron :
Foto's:ClaudiaLopez Twitter