Carlos Vives ontvangt Hispanic Heritage Award

Donderdag zal Carlos Vives in het Warner Theater in Washington geëerd worden met de prestigieuze Hispanic Heritage Award.
De Latijns-Amerikaanse Heritage Foundation (HHF) overhandigt elk jaar de Hispanic Heritage Award uit voor Latino’s die een belangrijke bijdrage leveren aan de Latijns-Amerikaanse gemeenschap.

De Colombiaanse zanger is speciale gast in Washington, thuisbasis van de Hispanic Heritage foundation, waar hij de Hispanic Heritage Legend award in ontvangst mag nemen voor zijn muzikale carrière.

Carlos Vives heeft meer dan 20 miljoen albums verkocht, is winnaar van een Amerikaanse Grammy en van tien Latin Grammy Awards. Hij heeft 23 Grammy nominaties (Amerikaanse en Latijns) op zijn naam een heeft meerdere gouden en platina albums.

Carlos Vives is niet alleen zanger, tekstschrijver, componist en acteur, maar heeft ook een sociaal gezicht. Hij is in Colombia ambassadeur van UNICEF en ambassadeur van Usaid, die zich inzet om de sociale integratie in Colombia te verbeteren.

De Latijns-Amerikaanse Heritage Foundation is een non-profit organisatie uit Washington, die als doel heeft het aantal leiders uit Latijns Amerika te doen vergroten.