Carlos Vives veilt gitaar met 50.000 Swarovski-kristallen

Volgens bronnen uit de juweliershandel zal de Colombiaanse singer-songwriter Carlos Vives in november een gitaar veilen. Deze is bezet met 50.000 Swarovski-kristallen en bespeelde Vives  tijdens de concerten van zijn ‘Mas Corazon Profundo’ tour in Bogota en Santa Marta.

Het instrument zal 4 november in de veiling gezet worden in Bogota om geld in te zamelen voor een sociaal project in Santa Marta, de stad waar de kunstenaar geboren is.

Volgens een aantal veilingmeesters wordt de gitaar geveild om geld in te zamelen om een sportcomplex te herbouwen in de buurt Pescadito, een project die hij samen doet met oud stervoetballer Carlos “Pibe” Valderrama, die eveneens zijn roots in Santa Marta heeft liggen.

Het ontwerp van de gitaar is het werk van Mauricio Benitez, beter bekend als “Mr Bling,” en werd geïnspireerd door de “vueltiao” een typische Colombiaanse sombrero uit de Atlantische kust, geweven met natuurlijke vezels en werd in 2004 door het Congres uitgeroepen tot een “cultureel symbool” van Colombia .

20326364201_8a15462d11_b