Coldplay treedt op in Bogotá

Het stadion El Campin in Bogotá zal opnieuw het epicentrum worden van een van de belangrijkste muzikale evenementen van het jaar, een concert van de Britse band Coldplay. Aanstaande woensdag zal Coldplay optreden in Bogotá als onderdeel van hun “Ahead full of dreams” tour door Latijns-Amerika.

In het voorprogramma zal de Britse folk- en soul-zanger en singer-songwriter Lianne La Havas optreden. Op 5 december 2011 werd ze genomineerd voor de BBC Sound of 2012. De Colombiaanse zangeres Elsa Carvajal uit Bucamaranga, bekend onder de artiestennaam Elsa Y Elma is ook in het voorprogramma te zien.

Coldplay is een Britse alternatieverockband, die in 1996 in Londen werd gevormd. De leden zijn zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman.

De band brak wereldwijd door met de hit Yellow in het jaar 2000. Sindsdien heeft de band meer dan 60 miljoen platen verkocht. Vijf albums belandden op nummer 1 en Coldplay won diverse prijzen, waaronder acht Brit awards en zeven Grammy’s.