Colombia zegeviert op Latin Grammy Awards met 10 awards

Donderdagavond werd in Las Vegas, Verenigde Staten, de negentiende editie van de Latin Grammy Awards gehouden. Tijdens de ceremonie van de uitreiking van de Latin Grammy Awards sleepte Colombia maar liefst 10 awards in de wacht.

In deze editie vielen de Colombianen op door het aantal nominaties. In totaal waren er 27 nominaties voor de Colombiaanse artiesten en kwamen zij uiteindelijk terug met 10 awards.

J Balvin, de man met de meeste nominaties, ontving de prijs voor beste urban album met zijn album ‘Vibras’. Karol G, ook uit Medellín, werd gekroond tot beste nieuwe artiest en Maluma ontving de prijs voor beste hedendaagse pop vocal album met zijn album ‘F.A.M.E’.

Silvestre Dangond won zijn eerste Latin Grammy Award in de categorie beste Cumbia/Vallenato album met zijn album ‘Esto es vida’, terwijl Carlos Vives de gouden grammofoon won in beste hedendaagse tropical album voor zijn album ‘Vives’.

Milton Salcedo won de prijs in de categorie beste arrangement voor zijn werk op ‘Se le ve’. De hoofdrol in de categorie beste kinderalbum was voor de theatergroep Claraluna voor hun album ‘Imaginaré’.

Aterciopelados nam ook de prijs voor beste alternatieve muziekalbum voor hun werk ‘Claraoscura’ mee naar huis.

Het filharmonisch orkest van Bogotá kreeg voor hun album ’50 años tocando para ti’, een prijs voor beste engineering, terwijl Juanes, voor ‘Pa dentro’, het grammofoonbeeldje in de wacht sleepte in de categorie beste korte videoclip.