Colombiaanse regering bouwt wegen met gebruikte banden

De vicepresident Germán Vargas Lleras en de minister van Milieu, Gabriel Vallejo, hebben het programma van de Rijksoverheid “Milieu-alternatieven voor het gebruik van oude banden” gelanceerd.

Het programma bestaat uit het hergebruiken van oude autobanden in asfaltwegen. De autobanden worden vermalen tot korrels en verwerkt in het asfalt. Door het rubber in de wegen wordt geluidshinder gereduceerd en het overschot aan oude banden aangepakt.

Vargas Lleras legde uit dat wanneer de rubberkorrels van de gebruikte banden worden verwerkt ze zeer duurzaam zijn, zodat we wegen met een goede kwaliteit kunnen bouwen.

“Wij geloven dat de infrastructuursector in dit vroege stadium meer dan 500 duizend gebruikte banden kunnen verwerken om voor goede wegen te zorgen en bij te dragen aan de oplossing van een ernstig milieuprobleem  waarmee het land is geconfronteerd. Een geweldige eerste stap die we nemen in de federale regering, onder leiding van het Ministerie van Milieu om bij te dragen aan het goede hergebruik van duizenden banden die nu lukraak worden weggegooid in alle steden van het land,” aldus de vicepresident.