Drie mijnwerkers gered die 5 dagen vastzaten

Drie mijnwerkers die vijf dagen vastzaten in een kolenmijn zijn gered en zijn nu herstellende in een ziekenhuis in de buurt van de Colombiaanse hoofdstad.

Manuel Sánchez, Juvenes Ávila en Javier Salas zijn zondagavond gered uit een mijn in de gemeente Lenguazaque. Met hun ogen in het verband en bedekt met een donkere zonnebril werden zij uit de mijn begeleidt door reddingswerkers. De Colombiaanse president Ivan Duque (foto: rechts)was persoonlijk aanwezig toen de mijnwerkers uit de mijn kwamen. De groep was vorige week in de kolenmijn aan het werk toen een trolley loskwam en tegen een van de muren crashte, waardoor de hoofdingang instortte.

De reddingsoperatie is woensdagavond begonnen. Tegen vrijdag hadden de reddingswerkers communicatie met de mijnwerkers mogelijk gemaakt, die zich 21 meter in de mijn bevonden, en hen snacks zoals pinda’s en frisdrank door een grote slang gestuurd.

De mijnwerkers werden naar een ziekenhuis in het nabijgelegen Ubate gebracht, waar de artsen zeiden dat ze aan het herstellen zijn van uitdroging en in stabiele toestand verkeren.

Dit was het derde mijnongeluk in het Lenguazaque gebied in de afgelopen drie jaar. In 2018 werden drie mijnwerkers gered uit een ingestorte mijn, terwijl in 2017 een mijnongeluk in het gebied aan twee mensen het leven kostte.

Bron :
IvanDuque Twitter