Een nieuw bloedbad in Nariño: zes mensen vermoord

Een nieuw bloedbad heeft plaatsgevonden in het landelijke gebied van de gemeente Tumaco in het departement Nariño. Zes jonge mensen zijn vermoord in het dorp La Guayacana, twee anderen worden vermist.

De gouverneur van Nariño, Jhon Rojas , bevestigde het bloedbad en eiste effectieve maatregelen van de nationale regering om deze misdaadverschijnselen het hoofd te bieden.

De eerste hypothesen van de autoriteiten wijzen op gewapende groepen, met name ELN, die pamfletten hebben verspreid in Samaniego, waarin de gemeenschap werd bedreigd dat mensen die op clandestiene feesten werden aangetroffen, zouden worden “vernietigd”.

Dit zou het derde bloedbad in minder dan 24 uur in Colombia zijn. In het departement Arauca werden vrijdag vijf Venezolaanse immigranten vermoord door FARC-dissidenten. Later die nacht werden zes inwoners van El Tambo, in Cauca, door gewapende mannen vermoord. Vorig weekend werden acht jongeren vermoord tijdens een feest in Samaniego.

Volgens de gouverneur zal president Iván Duque een bijeenkomst bijwonen met de autoriteiten in het zuidwesten van het land om het oplaaiend geweld van gewapende groepen te onderzoeken.

Bron :
Foto:oscarguaraira1 Twitter