Eerste Colombiaanse guanábana binnenkort verkrijgbaar in Europa

Volgens agf.nl krijgt de Colombiaanse zuurzak (guanábana) een steeds betere reputatie op de internationale markt en zal binnenkort ook in Europa verkrijgbaar zijn. Vorig jaar werd het Colombiaanse bedrijf Cool Tropy opgericht met als doel de zuurzak te introduceren op de Europese markt. De zuurzak krijgt steeds meer populariteit als superfruit vanwege zijn medicinale, kankerremmende eigenschappen.

Het bedrijf gevestigd in het departement Antioquia beschikt over een areaal van 50 hectare en kan wekelijks meer dan één ton leveren. “We bevinden ons nog in de testfase maar denken dat het product goed door de consument ontvangen zal worden. In Colombia kan het hele jaar zuurzak geproduceerd worden wat het vermarkten eenvoudiger maakt,” legt Fabio Usai uit, directeur van Cool Tropy.

Er worden wekelijks per luchtvracht volumes naar een klant in Italië geëxporteerd, zodat ons product bekendheid kan verwerven. In de loop der maanden hopen we ook aan andere Europese landen te kunnen leveren.”

Terwijl veel landen in Latijns-Amerika bezorgd zijn over de machtswisseling in de Verenigde Staten, ziet het Colombiaanse bedrijf juist kansen. “Wij denken dat het beleid van Trump een impuls zal geven aan de Colombiaanse export, omdat het gericht is tegen Mexicaanse telers. Bovendien is Colombia niet ver van de Verenigde Staten gelegen, wat een bijkomend voordeel is,” aldus Usai. (bron:agf.nl)