Fernando Botero in documentaireprogramma Close Up 2020

Afgelopen jaar was een jubileumjaar voor het documentaire programma Close Up. Al een kwart eeuw zendt AVROTROS in Close Up de mooiste documentaires uit op het gebied van architectuur, film, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, design en mode.

Ook het nieuwe jaar trapt Close Up af met saillante documentaires.In de programmering van 2020 staat ook een documentaire over de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Daarbij blikt Botero terug op zijn arme dagen als kunstenaar, niet wetend hoe succesvol hij zou worden. Vanaf 2020 is Close Up te zien op de zaterdagavond in plaats van de donderdagavond.

Close Up: Botero
De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakte naam met kleurrijke schilderijen waarop volumineuze figuren de hoofdrol spelen. De objecten die hij afbeeldt lijken dik, maar feitelijk benadrukt hij gewoon sommige lichaamsdelen. De kunstenaar blikt samen met zijn volwassen kinderen terug op zijn dagen als arme, beginnende kunstenaar in New York en op de succesvolle internationale carrière die daarop volgde. De kroon op werk van de kunstenaar was in 2000 de stichting van het Botero Museum in de hoofdstad van Colombia.

Bron :
Bron:AVROTROS Foto:JairoBernal.com