Grupo Niche wint Grammy voor Best Tropical Latin Album

Zondagavond vond de 63e editie van de Grammy Awards plaats. De uitreiking van de Amerikaanse Grammy Awards zag er dit jaar vanwege de coronacrisis anders uit dan gebruikelijk. Alleen de artiesten die kwamen optreden en genomineerden waren zondag welkom bij de show. Colombia viel ook in de prijzen met salsa band Grupo Niche.

Het album “40”, ter ere van het 40-jarig bestaan van de legendarische Colombiaanse salsa band Grupo Niche, is de winnaar van de 2021 Grammy voor Best Tropical Latin Album.

Het album bevat arrangementen van producer en multi-instrumentalist Jose Aguirre. “40” werd opgenomen in Bayamón (Puerto Rico), Miami (VS) en Cali (Colombia). Gasten zijn onder meer de Cubaanse violist Alfredo de la Fe, marimba maestro Hugo Candelario (Pacific Coast of Colombia), en de Colombiaanse percussionist Epifanio Bazán.

Naast hun meesterlijke salsa, laat Grupo Niche ook de ritmes en percussie-instrumenten van de Pacific regio van Colombia horen.

De huidige bezetting bestaat uit Alex Torres, Luis Araque, en Alejandro Íñigo op leadzang; Juanito Murillo op conga’s; Diego Camacho op timbales en cajon; Fabio Celorio op bongo; Hector ‘Pichie’ Pérez op percussie; Victor Gonzalez op piano; Jhonny Torres en Sergio Múnera op bas; José Aguirre op keyboards, gitaar en trompet; Carlos Zapata en Oswaldo Ospino op trompet; Alex Zapata op trombone; Paul Gordillo op tenor saxofoon; en Wichy Camacho, Alex Torres, Luis Araque, en Alejandro Iñigo backing vocals.

Bron :
Foto:gruponiche.com